U "Viskofan Koteks" uloženo 45 miliona evra

Bez autora
Oct 19 2011

Kompanija “Viskofan Koteks” u Novom Sadu jedna je od najznačajnijih i najpoznatijih proizvođača veštačkih omotača za mesnoprerađivačku industriju, čiji je vlasnik španska kompanija “Viscofan” SA. Matična kompanija je od 2005. godine, kada je otkupila akcije “Koteksa” i postala većinski vlasnik, do sada u svoju ćerku kompaniju uložila 45 miliona evra. “Viskofan Koteks” doo sa sedištem u Novom Sadu, sva svoja sredstva i veštinu usmerava na proizvodnju kolagenih omotača, i zajedno sa proizvodnim asortimanom Viscofan Grupe, zadovoljava zahteve svetskog tržišta. “Viskofan Koteks” je sada, zahvaljujući ulaganjima španskih investitora impresivna fabrika koja upošljava 500 radnika i koja 95 posto svojih proizvoda izvozi širom. Država je opredelila 400.000 evra za novih 200 radnika, ali proizvodnja zahteva proširenje kapaciteta. Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić, zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Igorom Pavličićem i direktorom VIP Fonda Branislavom Bugarskim, obišao je kompaniju ovu fabriku i tom prilikom naglasio da u ovom trenutku postoji šest investicionih projekata španskog porekla, a “Koteks” predstavlja najveću investiciju.

U "Viskofan Koteks" uloženo 45 miliona evraKompanija “Viskofan Koteks” u Novom Sadu jedna je od najznačajnijih i najpoznatijih proizvođača veštačkih omotača za mesnoprerađivačku industriju, čiji je vlasnik španska kompanija “Viscofan” SA.

Matična kompanija je od 2005. godine, kada je otkupila akcije “Koteksa” i postala većinski vlasnik, do sada u svoju ćerku kompaniju uložila 45 miliona evra. “Viskofan Koteks” doo sa sedištem u Novom Sadu, sva svoja sredstva i veštinu usmerava na proizvodnju kolagenih omotača, i zajedno sa proizvodnim asortimanom Viscofan Grupe, zadovoljava zahteve svetskog tržišta.

“Viskofan Koteks” je sada, zahvaljujući ulaganjima španskih investitora impresivna fabrika koja upošljava 500 radnika i koja 95 posto svojih proizvoda izvozi širom. Država je opredelila 400.000 evra za novih 200 radnika, ali proizvodnja zahteva proširenje kapaciteta.

Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić, zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Igorom Pavličićem i direktorom VIP Fonda Branislavom Bugarskim, obišao je kompaniju ovu fabriku i tom prilikom naglasio da u ovom trenutku postoji šest investicionih projekata španskog porekla, a “Koteks” predstavlja najveću investiciju. Španski investitori su u Vojvodini investirali oko 55 miliona evra od čega je u “Viskofan Koteks” do sada uloženo najviše i to 45 miliona evra.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić istakao  je da prema gradskoj odluci svakom investitoru koji uloži više od milion evra i zapošljali nove radnike grad obezbeđuje olakšicu od pedeset posto popusta na ime komunalnog opremanja.

Predstavnici top menadžmenta ove španske kompanije, na čelu sa generalnim direktorom  Hose Antoniom Canalesom istakli su da investicije u proizvodni program predstavljaju kontinuirani proces, koji je sastavni čin u okviru stalnog razvoja kompanije i zahteva širokog svetskog tržišta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik